Overslaan en naar de inhoud gaan

Info voor internationale studenten

Kom je als internationale student naar Antwerpen? Volg deze tips voor een fijn verblijf:

  1. Schrijf je in. Internationale studenten die langer dan 3 maanden in België verblijven, meoten zich inschrijven in het vreemdelingenregister bij hun gemeente. Neem hiervoor contact op met je hogeronderwijsinstelling. Heb je de Nederlandse, Franse of Duitse nationaliteit? Dan bestaat er een speciale regeling waarbij je geen vreemdelingenkaart nodig hebt. Je hogeschoolinstelling helpt je verder.
  2. Zoek een verhuurder die jouw taal spreekt. Aan de rechterkant van de detailpagina van een kot vind je alle info over de verhuurder, inclusief welke talen die spreekt.
  3. Stuur de verhuurder een mail en stel jezelf voor. Vergeet zeker deze dingen niet te vermelden
    1. Tijdens welke periode je wil huren. De meeste verhuurders kiezen voor een 12-maandencontract, maar sommige verhuurders kiezen voor de periode van september tot juni. Als je in juli en augustus ook op je kamer wil blijven, vraag je dit best eerst na.
    2. Of je in het weekend en tijdens vakanties ook op kot blijft (de verhuurder kan hiermee rekening houden in het voorschot voor energie en water)
    3. Dat je je zal inschrijven op het kotadres, maar er niet je hoofdverblijf neemt. Je kan hiervoor verwijzen naar deze pagina.

Vragen? Contacteer de huisvestingsdienst van je hogeschool of universiteit.