Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat kost een kot in Antwerpen?

De gemiddelde huurprijs voor een gemeubelde kamer in en rond Antwerpen bedraagt gemiddeld 391 euro voor een kamer, 491 euro voor een studio (kamer met eigen badkamer en kitchenette) en 641 euro voor een appartement. Deze vermelde bedragen zijn exclusief kosten (gas, elektriciteit, water, internet). Als deze kosten niet in de huurprijs zijn inbegrepen, dan moet je hier meestal een voorschot per maand op betalen. Reken hiervoor gemiddeld 30 tot 60 euro per maand. Op het einde van de huurperiode krijg je een gedetailleerde afrekening volgens je werkelijke verbruik waarbij je betaalde voorschotten verrekend worden. Die kunnen oplopen als je niet energiezuinig leeft.

Een niet te vergeten éénmalige kost bij aanvang van het huurcontract is de huurwaarborg. Het modelcontact van Kotweb vermeldt 1 maand huurwaarborg maar de eigenaar is vrij hiervan af te wijken (tot 2 maanden). 

Prijzen kunnen variëren per stadswijk en zijn bovendien sterk afhankelijk van de aanbieder. De koteigenaars zijn verplicht hun prijzen en kosten eenduidig te vermelden in onze database en op hun affichering.